Hoxhaj na obisku pri Žbogarju

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Danes se v Ljubljani mudi zunanji minister Kosova Enver Hoxhaj. Obiskal bo kolega Samuela Žbogarja, s katerim se bosta posvetila sodelovanju med državama in o tem podpisala protokol.
Oglej si celoten članek

Na povabilo zunanjega ministra Samuela Žbogarja je danes v Ljubljano prišel kosovski zunanji minister Enver Hoxhaj, ki ga je ob 11. uri sprejel tudi predsednik vlade Borut Pahor. Žbogar in Hoxhaj bosta razpravljala predvsem o sodelovanju med državama, pričakovanjih Kosova v odnosu do Evropske unije, dialogu med Beogradom in Prištino ter o razmerah na Kosovu, poleg tega pa bosta podpisala še protokol o sodelovanju med zunanjima ministrstvoma obeh držav.

Danes naj bi se v Bruslju nadaljevala pogajanja med Beogradom in Prištino pod okriljem Evropske unije. Na začetku septembra sta strani dosegli dogovor o carinskih pečatih in katastrih, nato pa so bili pogovori prekinjeni zaradi napetosti na severu Kosova. Kosovo kot samostojno državo je doslej priznalo 85 držav, med njimi tudi Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.