Svet
10 ogledov

Hoxhaj na obisku pri Žbogarju

Samuel Žbogar Dejan Mijović
Danes se v Ljubljani mudi zunanji minister Kosova Enver Hoxhaj. Obiskal bo kolega Samuela Žbogarja, s katerim se bosta posvetila sodelovanju med državama in o tem podpisala protokol.

Na povabilo zunanjega ministra Samuela Žbogarja je danes v Ljubljano prišel kosovski zunanji minister Enver Hoxhaj, ki ga je ob 11. uri sprejel tudi predsednik vlade Borut Pahor. Žbogar in Hoxhaj bosta razpravljala predvsem o sodelovanju med državama, pričakovanjih Kosova v odnosu do Evropske unije, dialogu med Beogradom in Prištino ter o razmerah na Kosovu, poleg tega pa bosta podpisala še protokol o sodelovanju med zunanjima ministrstvoma obeh držav.

Danes naj bi se v Bruslju nadaljevala pogajanja med Beogradom in Prištino pod okriljem Evropske unije. Na začetku septembra sta strani dosegli dogovor o carinskih pečatih in katastrih, nato pa so bili pogovori prekinjeni zaradi napetosti na severu Kosova. Kosovo kot samostojno državo je doslej priznalo 85 držav, med njimi tudi Slovenija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.