"Hrana temelji na pasji maščobi"

Foto: EPA
Foto: EPA
Revija Musikexpress je s pomočjo odvetnikov v zapor pritihotapila vprašanja za vodjo Pussy Riot, Nadeždo Tolokonikovo.
Oglej si celoten članek

Nadežda Tolokonikova in Marija Aljohina ostajata v zaporu. V naslednjih desetih dneh ju bodo oblasti iz pripora premestile v tabor za prisilno delo. Še prej pa je Tolokonikova odgovorila na nekaj vprašanj revije Musikexpress. Vprašanja so v zapor pritihotapili njeni odvetniki. Uspelo jim je šele v drugo. Prvič so majhen listič, na katerem so bili odgovori, našli varnostniki.

Nadežda je zelo natančno opisala svoje življenje v celici. "Železni pograd, železna nočna omarica, miza, jabolka in pomaranče – darila naših podpornikov. Zelo smo jim hvaležni, saj hrana v zaporu temelji na pasji maščobi. Tako pravimo neužitni hrani,“ piše mlada mamica 4-letne deklice, katere dan se začne že ob šesti uri zjutraj.

Z ostalima dvema članicama v zaporu nima stikov. Videvajo se le na sodišču. "Izolacija," je beseda, s katero je svoje bivanje v ječi opisala Nadežda, ki nima dostopa do medijev. Na vprašanje, ali se boji, da jo bodo zaradi osebnostne motnje poslali v psihiatrijo, odgovarja: "Ne. Če si bil v zaporu, je strah pred norišnico naravnost smešen.“ Za predsednika Putina pa Nadežda najde le eno besedo: "Zguba.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.