Svet
16 ogledov

"Hrana temelji na pasji maščobi"

Članice ruske skupine Pussy Riot. EPA
Revija Musikexpress je s pomočjo odvetnikov v zapor pritihotapila vprašanja za vodjo Pussy Riot, Nadeždo Tolokonikovo.

Nadežda Tolokonikova in Marija Aljohina ostajata v zaporu. V naslednjih desetih dneh ju bodo oblasti iz pripora premestile v tabor za prisilno delo. Še prej pa je Tolokonikova odgovorila na nekaj vprašanj revije Musikexpress. Vprašanja so v zapor pritihotapili njeni odvetniki. Uspelo jim je šele v drugo. Prvič so majhen listič, na katerem so bili odgovori, našli varnostniki.

Nadežda je zelo natančno opisala svoje življenje v celici. "Železni pograd, železna nočna omarica, miza, jabolka in pomaranče – darila naših podpornikov. Zelo smo jim hvaležni, saj hrana v zaporu temelji na pasji maščobi. Tako pravimo neužitni hrani,“ piše mlada mamica 4-letne deklice, katere dan se začne že ob šesti uri zjutraj.

Z ostalima dvema članicama v zaporu nima stikov. Videvajo se le na sodišču. "Izolacija," je beseda, s katero je svoje bivanje v ječi opisala Nadežda, ki nima dostopa do medijev. Na vprašanje, ali se boji, da jo bodo zaradi osebnostne motnje poslali v psihiatrijo, odgovarja: "Ne. Če si bil v zaporu, je strah pred norišnico naravnost smešen.“ Za predsednika Putina pa Nadežda najde le eno besedo: "Zguba.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.