Hrvaška bo danes zaradi covid-19 sprejela nove omejitve

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi epidemiološke situacije na Hrvaškem razmišljajo o novih ukrepih.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so včeraj zabeležili 92 novih primerov okužb s Sars-CoV-2, dan pred tem jih je bilo preko sto.

Epidemiologi in infektologi opozarjajo, da veliko novih okužb prihaja z zabav in podobnih dogodkov, kot so poroke, zato hrvaške oblasti razmišljajo o zaostrovanju ukrepov na tem področju.

Covid-19 Od danes spremembe pri vstopu v Slovenijo s Hrvaške

Eno od zadnjih žarišč covid-19 je bila poroka v kraju Ivankovo pri Vinkovcih, zato je tamkajšnji štab civilne zaščite pozval k omejitvi udeležbe na poroki na 30 oseb. 

Odločitev še danes

Glavni hrvaški epidemiolog Krunoslav Capak je včeraj za Dnevnik na HRT dejal, da se o tem pogovarjajo. Prav tako o delovnem času nočnih klubov. Odločitev naj bi sprejeli še danes. 

Covid-19 Zadnji zemljevid: Razmere na hrvaški obali se slabšajo, Istra skoraj rdeča

"Nacionalni štab civilne zaščite že nekaj časa razpravlja o omejitvi gibanja," je za televizijo povedal Capak. "Pred enim tednom smo omejili zbiranje ljudi na sto ljudi. Če jih je več, je treba dogodek prijaviti, organizira se nadzor. Sedaj je treba ponovno pregledati in analizirati situacijo z velikim zbiranjem ljudi. Županije, ki so imele večja zbiranja, imajo sedaj velik problem."

Poroke, zabave Ali Kacin zavaja, ko pravi, da omejitev velja tudi za zasebne dogodke?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.