Svet
60020 ogledov

Zadnji zemljevid: Razmere na hrvaški obali se slabšajo, Istra skoraj rdeča

Hrvaška obala Profimedia
Če bi veljali za županije isti kriteriji kot za države, bi bila Istra že skoraj na rdečem seznamu.

Hrvaški nacionalni štab civilne zaščite je ob 14. uri objavil, da so v zadnjih 24 urah na Hrvaškem odkrili 92 novih primerov okužb s Sars-CoV-2.  

Hrvaška obala Covid-19 Svet Slabi podatki s Hrvaške, število okužb je še naraslo

Trenutno ima Hrvaška tako 1207 aktivnih primerov, 153 oseb je na zdravljenju v bolnišnici, devet pacientov potrebuje respirator. V preteklih 24 urah so testirali 915 oseb.

V Istri devet novih primerov

Največ novi primerov so v zadnjih 24 urah zabeležili v Vukovarsko-srijemski županiji, deset v Zagrebu, precej - devet pa tudi v Istri. Istra, ki je bila dolgo časa na hrvaški obali za razliko od južnejših županij obarvana zeleno, se je z 32,6 aktivnimi primeri na sto tisoč prebivalcev obarvala skoraj rdeče. 

Balkan koronavirus Slovenija Kaj, če pristanete v karanteni?

Še vedno velja, da je najbolj varna Ličko-senjska županija s 6,6 primeri na sto tisoč prebivalcev in rumena Primorsko-goranska z 11,3 primeri, ki je za las ušla zeleni barvi. 

Zeleno so obarvane županije z manj kot 10 aktivnimi primeri na sto tisoč prebivalcev, rumeno oz. oranžno županije z več kot 10 in manj kot 40 aktivnimi primeri na sto tisoč prebivalcev, rdeče pa županije z več kot 40 aktivnimi primeri na sto tisoč prebivalcev. 

Ličko-senjska županija zelena

Seveda imajo nekatere županije manj kot sto tisoč prebivalcev, recimo Ličko-senjska, kjer imajo dejansko tri aktivne primere v celi županiji, četudi statistika kaže 6,6 aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev.

Covid-19, UKC Ljubljana Koronaviurs Zdravje Novi podatki o okužbah: Po dolgem času smrt zaradi covid-19

Kriterij števila aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev je eden od kriterijev, po katerem Slovenija na predlog NIJZ uvršča države na t. i. varni - zeleni in nevarni - rdeči seznam, za katerega se zahteva 14-dnevna karantena. Zemljevid prikazuje, kako bi bile obarvane županije, če bi zanje upoštevali kriterij, ki se uporablja za določitev varnosti držav. 

žoga nogomet Odranci Slovenija Odranci: Nogometni turnir odpadel zaradi covid-19

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Žurnalček 11:07 20.julij 2020.

    Če bi bila prepoved prestopanja mej Županij , potem bi lahko govorili o temu kje je varno , kje ni ! Tako pa je tole čisto zavajanje Slobvenske javnoosti , kajti , Zagrebčani gredo lahko mirne duše na morje v ...prikaži več Istro in vam tam tako dopustnikom pričarajo Zagreb ! Dokler bo na ablasti pasjoglavec , RH ne bo na rdećem seznamu !! Imajo Hrvati preveč starih računov v ladlcih !!!!!

  • andrej084 09:23 20.julij 2020.

    S tem zemljevidom okuženosti po regijah, so nas Hrvati zopet nategnili. Potrebno je namreč gledati sliko po celotni državi, ne pa da rečejo, da je Zagreb rdeč, Istra pa oranžna. Predvsem pa ni razumljivo, kako vse skrbi karantena, nikogar pa ...prikaži več ne skrbi, da bi se okužil.

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:33 20.julij 2020.

    [ ... Istra skoraj rdeča ] Od nekdaj. Ni bistvenih sprememb.