Svet
18767 ogledov

Slabi podatki s Hrvaške, število okužb je še naraslo

Hrvaška obala Profimedia
Na Hrvaškem število novih okužb spet preseglo sto.

Hrvaški nacionalni štab civilne zaščite je ob 14. uri sporočil, da so na Hrvaškem v zadnjih 24. urah odkrili 116 okužb z novim koronavirusom Sars-Cov-2. 

Nazadnje so bili tako slabi podatki pretekli petek in soboto, ko so zabeležili 134 in 116 okužb, medtem ko so bile številke v preteklem tednu pod sto. 

Nov skok Zdravje Očitno Slovenija še ni doživela vrhunca okužb, nov skok

Trenutno število aktivnih primerov na Hrvaškem je 1204, zaradi bolezni covid-19 se v bolnišnici zdravi 139 pacientov, osem med njimi jih potrebuje respirator. 

Od 25. februarja, ko so pri naših južnih sosedih potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom do danes so zabeležili 4252 primerov. Umrlo je skupaj 120 oseb. 

Hrvaška obala Novi podatki Svet Posodobljen zemljevid: Del hrvaške obale obarvan skoraj rdeče

Največ novih primerov je v Vukovarsko-srijemski županiji, kjer so potrdili 36 pozitivnih testov. Po besedah župana Boža Galića so novi primeri posledica okužb na porokah in podobnih družabnih dogodkih z večjim številom ljudi. 

V Splitsko-dalmatinski županiji so zabeležili 20 novih primerov, prav tako v Zagrebu.

Kako varna je hrvaška obala?

Na hrvaški obali sta po številu aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev najbolj varni Ličko-senjska in Primorsko-goranska županija, medtem ko imajo največ aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev na območju Zadra. 

Še vedno je temno rdeče obarvan severovzhod države na meji s Srbijo in Črno goro, v Medžimurski regiji ob slovenski meji pa denimo nimajo niti enega aktivnega primera.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Žare Dolenc
    zare 05:08 19.julij 2020.

    To je število okužb marca in aprila, bil je loc down. Torej, je stroka in oblast takrat pretiravala z ukrepi. Tudi naša. Zakaj dvojna merila, narod kmalu ne bo verjel ničesar več. Z menoj vred. Izgovor, da je zdravstvo bolje ...prikaži več pripravljeni ne ne prepriča, da pa so potiskani koščki papirja € več vredni kot zdravje in življenje populacije, to se pa tako ve. Žalostno.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:57 18.julij 2020.

    Hrvaška golazen naj zgnije od covida,raka, gangrene bi počil od smeha... .Vsak,ki jih vsaj malo pozna in njihovo temno zgodovino,bi rekel saj je bilo za pričakovati,to so le gnojčine ustaške.

  • sam1 16:23 18.julij 2020.

    Tudi ko bo cela Hrvaška temno rdeča,bo na otoku Krku ostala svetlo zelena pikica na obmčju sela Klimno-vsaj do konca sezone....