Svet
69073 ogledov

Posodobljen zemljevid: Del hrvaške obale obarvan skoraj rdeče

Hrvaška obala Profimedia
Kako varna je hrvaška obala?

Na Hrvaškem teče 144. dan, odkar so februarja zabeležili prvi pojav okužbe z novim koronavirusom. Včeraj ob 14. uri so objavili, da so v zadnjih 24-tih urah odkrili 98 novih primerov, trenutno imajo v državi 1192 aktivnih primerov.

Še vedno jih je največ na severovzhodu države, jadranska obala je bolj varna, a manj kot sever države ob slovenski meji. Se je pa stanje na hrvaški obali po zadnjih podatkih poslabšalo predvsem v zadarski županiji, ki je s 34 primeri na 100 tisoč prebivalcev pobarvana že skoraj v rdeče. 

Četudi Slovenija Hrvaško uvršča med relativno varne države na rumenem seznamu, nekatere županije po številu aktivnih primerov na sto tisoč prebivalcev presegajo številko 40, ki je eden od kriterijev za razporeditev držav na rdeči seznam, za katerega se zahteva 14-dnevna karantena.

Situacija na Hrvaškem se je od začetka julija drastično poslabšala - spodnji zemljevid prikazuje, da je bila takrat hrvaška obala še povsem varna. Problem Hrvaške sicer predstavlja tudi nižje število opravljenih testiranj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • ivan50 14:40 18.julij 2020.

    Popravite taj zemljevid, Zadarska zupanija je puno manja - ne zauzima podrucje u Lici (na sjeveru), kao niti oko Knina (na istoku).

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:15 18.julij 2020.

    Ja, skoraj rdeča...In naša vlada skoraj opravilno sposobna..in vladajo nam skoraj pošteni in skoraj normalni ljudje...Butalci in to ne skoraj, ampak sigurno in totalno..

  • Avatar ovca
    ovca 11:00 18.julij 2020.

    In kaksna barva (na barvni lestvici) je skoraj rdeca? 🤣😅🤣