Hrvaška je v EU zaščitila kislo zelje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvaška je v evropski register izdelkov z zaščiteno označbo porekla vpisala Ogulinsko kislo zelje.
Oglej si celoten članek

Hrvati so že zaščitili Krški pršut, Ekstra deviško olje s Cresa in Neretvanske mandarine. 

Ogulinsko kislo zelje se pridobiva s kisanjem avtohtone vrste ogulisnkega zelja, ki se, navajajo s vladnem sporočilu, razlikuje od kislega zelja iz drugih vrst zelja. Poleg tega za kisanje dodajo samo pet- do šestodstotna bistra raztopina kuhinjske soli, brez dostopa zraka pa se nato tvori mlečna kislina kot naravni konzervans. 

Slovenija je na isti način zaščitila že Nanoški sir, Tolminc, Bovški sir, Mohant, Prekmursko šunko, Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre, Kočevski gozdni med, Kraški med, Kraško jagnjetino, Kraški ovčji sir in Piransko sol.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:32 24. Avgust 2015.

    lohk bi pa zaščitili tvoji eno sivo celico.

  • 16:07 24. Avgust 2015.

    kaj, če bi hrvati dali zaščititi plešo od JJ

  • 15:08 24. Avgust 2015.

    Pri njih in pri nas pa so najbolj iskane zašitene znamke: S BUDET, TRAJNO NIZKA CENA, AKCIJA, PRED IZTEKOM ROKA.......

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.