Hrvaška pod vodo

Foto: Pixsell poplave Hrvaška Foto: Pixsell poplave Hrvaška Foto: Pixsell poplave Hrvaška
Iz večjega dela Hrvaške poročajo o poplavah, ki so jih povzročile obilne padavine, narasla podtalnica, zamašeni kanali in taljenje snega.
Oglej si celoten članek

Po navedbah državne uprave za zaščito in reševanje je na območju Vrbovca v naselju Brčevec ogroženih okoli 500 hiš, v Sesvetskem Kraljevcu pa več deset objektov. Vrhunec vodnega vala je pričakovati okoli poldneva.

Poplave od zgodnjega jutra ogrožajo več naselij na območju Velike Gorice, najbolj kritično pa je v Buševcu, Rakitovcu, Mraclinu, Petrovini in Ribnici, kjer je voda vdrla v hiše. Pristojne službe iz Velike Gorice so sporočile, da delajo vse, da bi zaščitili hiše.

V pripravljenosti tudi v Zagrebu

Tudi v Zagrebu in okolici so v pripravljenosti zaradi poplav. Na večini ogroženih lokacij v zagrebški županiji so sprejeli ukrepe za obrambo pred naraslimi vodami. Z županijskega zavoda za javno zdravje so občane opozorili, da je zaradi naraslih voda prišlo do onesnaženja vodnjakov in lokalnega vodovoda. Zaradi obilnih padavin v hrvaški prestolnici je bilo ponoči več kot 65 intervencij gasilcev v poplavljenih hišah in kleteh.

Stanje je hudo tudi na območju Karlovca, kjer so razglasili izredne razmere. Kolpa se je razlila na območju Pokupskega, kritično pa je tudi v Karlovcu. V Gorskem kotarju so poplavljene prometnice, okoli poldneva pa bodo razglasili obrambne ukrepe proti poplavam vzdolž Save.

Hrvaški avtoklub opozarja, da so zaradi poplav zaprte posamezne državne, županijske in lokalne ceste v Zagrebški, Sisaško-moslavaški, Karlovški, Liško-senjski in Koprivniško-križevski županiji, v Gorskem kotarju in Liki pa sneži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.