Hrvaška predsednica pozvala volivce, naj glasujejo za njenega tekmeca

Foto: Epa Kolinda Grabar-Kitarović
Grabar-Kitarovićeva pozvala volivce, naj glasujejo za Milanovića ...
Oglej si celoten članek

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović si je privoščila nov spodrsljaj. V oddaji na televiziji N1, v kateri bi se morala soočiti z Zoranom Milanovićem, vendar se ta ni pojavil, je namreč pozvala volivce, naj v drugem krogu predsedniških volitev 5. januarja na glasovnici obkrožijo številko ena. Pod to številko pa je naveden njen tekmec.

Grabar-Kitarovićeva je pred drugim krogom volitev danes gostovala na televiziji N1, kjer je spregovorila o različnih temah, na koncu pa je nagovorila volivce.

Takoj opazili spodrsljaj

"Dragi volivci, pozivam vas, da pridete na volitve 5. januarja in daste glas za Hrvaško, ki bo nadaljevala proces rasti in razvoja, za Hrvaško, ki zna in zmore bolje. Za Hrvaško, ki je ponosna na svoje vrednote, ki nima manjvrednostnega kompleksa v svetu, temveč je enakopraven sogovornik. Pozivam vas, da na glasovnici obkrožite številko ena," je dejala hrvaška predsednica.

Na glasovnici za drugi krog volitev pa bo pod številko ena Zoran Milanović. V skladu z volilnim zakonom namreč vrstni red na glasovnici za drugi krog določa število glasov v prvem krogu. Pred tednom dni je Milanović dobil 29,5 odstotka podpore, Grabar-Kitarovićeva pa 26,7 odstotka.

Soočenja bi se moral udeležiti tudi Milanović, vendar ni prišel, so pa njegovi kolegi iz socialdemokratske stranke (SDP) takoj opazili spodrsljaj predsednice in se nanj odzvali na družbenih omrežjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:07 30. December 2019.

    Če bi mela Barbika in Kitaristka otroke bi moral ta prva dva ubit,ker bi bla tko glupa!

  • 18:36 29. December 2019.

    vsi gledate politično sej res smo na psu, ampak zato so krivi predvsem slovenski politiki ... sicer je pa baba …

  • 17:17 29. December 2019.

    Se vidi, da so hrčki malce prizadeti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.