Svet
5866 ogledov

Hrvaška predsednica pozvala volivce, naj glasujejo za njenega tekmeca

Kolinda Grabar-Kitarović Epa
Grabar-Kitarovićeva pozvala volivce, naj glasujejo za Milanovića ...

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović si je privoščila nov spodrsljaj. V oddaji na televiziji N1, v kateri bi se morala soočiti z Zoranom Milanovićem, vendar se ta ni pojavil, je namreč pozvala volivce, naj v drugem krogu predsedniških volitev 5. januarja na glasovnici obkrožijo številko ena. Pod to številko pa je naveden njen tekmec.

Grabar-Kitarovićeva je pred drugim krogom volitev danes gostovala na televiziji N1, kjer je spregovorila o različnih temah, na koncu pa je nagovorila volivce.

Takoj opazili spodrsljaj

"Dragi volivci, pozivam vas, da pridete na volitve 5. januarja in daste glas za Hrvaško, ki bo nadaljevala proces rasti in razvoja, za Hrvaško, ki zna in zmore bolje. Za Hrvaško, ki je ponosna na svoje vrednote, ki nima manjvrednostnega kompleksa v svetu, temveč je enakopraven sogovornik. Pozivam vas, da na glasovnici obkrožite številko ena," je dejala hrvaška predsednica.

Na glasovnici za drugi krog volitev pa bo pod številko ena Zoran Milanović. V skladu z volilnim zakonom namreč vrstni red na glasovnici za drugi krog določa število glasov v prvem krogu. Pred tednom dni je Milanović dobil 29,5 odstotka podpore, Grabar-Kitarovićeva pa 26,7 odstotka.

Soočenja bi se moral udeležiti tudi Milanović, vendar ni prišel, so pa njegovi kolegi iz socialdemokratske stranke (SDP) takoj opazili spodrsljaj predsednice in se nanj odzvali na družbenih omrežjih.

Komentarjev 12
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:07 30.december 2019.

    Če bi mela Barbika in Kitaristka otroke bi moral ta prva dva ubit,ker bi bla tko glupa!

  • Avatar praufo
    praufo 18:36 29.december 2019.

    vsi gledate politično sej res smo na psu, ampak zato so krivi predvsem slovenski politiki ... sicer je pa baba prva liga ... en frend mi je reku, či bi jo vidu v živo, jao ... ne res, politka je ...prikaži več katastrofa, ampak ta ženščina je pa res dobra mrha, kle pa nimamo kej ... sam ... kaj to nuca ... samo oseben pogled

  • Kmodri 17:17 29.december 2019.

    Se vidi, da so hrčki malce prizadeti.