Hrvaška: županu kazen zaradi Ikee

Foto: Žurnal24 Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne
Župana hrvaške občine Rugvica je saborska komisija za preiskovanje navzkrižnih interesov kaznovala s 10 tisočaki kun (1.350 evrov). Razlog: ker je hotel Ikei olajšati vstop na hrvaški trg.
Oglej si celoten članek

Komisija je namreč odločila, da je župan Ivan Remenar deloval v navzkrižju z interesi, ker je leta 2008 obljubil, da bo podprl gradnjo Ikeinega nakupovalnega centra in da bo spremenil prostorski načrt občine.

Občina je prostorski načrt spremenila maja letos in sicer tako, da se je industrijska cona povečala na račun kmetijskih zemljišč. Del teh je namreč župan spremenil v bolj vredna zazidljiva zemljišča.

Remenar, ki še ni bil seznanjen z odločitvijo komisije, je za hrvaški časnik index.hr dejal, da je, če obtožba drži, to "norost".

"Prostorske načrte sprejme občinski svet in ne župan občine. Prav tako ne drži, da sem karkoli obljubil Ikei. Mi smo odgovorili na pismo o nameri, ki ga je poslala Ikea in v njem smo navedli, kakšen je postopek za zamenjavo zemljišč," je dejal župan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.