Svet
5 ogledov

Hrvaška: županu kazen zaradi Ikee

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Župana hrvaške občine Rugvica je saborska komisija za preiskovanje navzkrižnih interesov kaznovala s 10 tisočaki kun (1.350 evrov). Razlog: ker je hotel Ikei olajšati vstop na hrvaški trg.

Komisija je namreč odločila, da je župan Ivan Remenar deloval v navzkrižju z interesi, ker je leta 2008 obljubil, da bo podprl gradnjo Ikeinega nakupovalnega centra in da bo spremenil prostorski načrt občine.

Občina je prostorski načrt spremenila maja letos in sicer tako, da se je industrijska cona povečala na račun kmetijskih zemljišč. Del teh je namreč župan spremenil v bolj vredna zazidljiva zemljišča.

Remenar, ki še ni bil seznanjen z odločitvijo komisije, je za hrvaški časnik index.hr dejal, da je, če obtožba drži, to "norost".

"Prostorske načrte sprejme občinski svet in ne župan občine. Prav tako ne drži, da sem karkoli obljubil Ikei. Mi smo odgovorili na pismo o nameri, ki ga je poslala Ikea in v njem smo navedli, kakšen je postopek za zamenjavo zemljišč," je dejal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.