Hrvaški kmetje s traktorji nad Zagreb

Foto: Žurnal24 Hrvaška doživlja pravi kmečki punt.
Kar tisoč traktoristov je po besedah kmetov zasedlo zagrebške ulice. Zaradi vse slabšega položaja zahtevajo odstop ministra za kmetijstvo.
Oglej si celoten članek

Nizke odkupne cene mleka, posledično manjši dohodki in nezmožnost odplačevanja kreditov ter brezbrižnost vlade so hrvaške kmete pognali na ulice. Predsednik mlekarske zadruge iz osiješko-baranjske pokrajine Ivica Miketek je ob sedmih zjutraj poklical na vlado in naznanil: "Prihajamo!"   In res so prišli ter obkolili ministrstvo za kmetijstvo. Glede števila protestnikov pa Miketek odgovarja le: "Veliko nas je."

"Grozi nam propad, zato smo morali pustiti svoje njive in vladi v Zagrebu v nos povedati, kar jim gre," je dejal eden izmed udeležencev traktorske povorke.

Vlada pripravljena

Hrvaška vlada se je na prihod kmetov pripravila. Trdijo, da delajo vse, da bi končali mlekarsko krizo, ki se je iz Evropske unije preselila na Hrvaško. Kmetijski minister Božidar Pankretić pa odgovarja: "Če je na Hrvaškem rešitev za vse težave v kmetijstvu odstop Božidarja Pankretića, potem imajo kmetje moj odstop takoj na mizi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.