Hrvaški otroci na tak način začeli s poukom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvatje odpirajo šole.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so se po več kot mesecu dni zimskih počitnic v šole danes znova vrnili učenci nižjih razredov osnovne šole in dijaki zadnjih letnikov. Prvi dan pouka so v šolah začeli z evakuacijskimi vajami v primeru potresa. Za ostale hrvaške učence in dijake v drugem ocenjevalnem obdobju izobraževanje še naprej poteka na daljavo.

Na hrvaškem ministrstvu za znanost in izobraževanje pričakujejo, da se bo epidemiološka slika v državi čim prej izboljšala, da bi se lahko vsi otroci vrnili v šolske klopi.

V sisaško-moslavški županiji pa so zaradi v decembrskem potresu uničenih in poškodovanih šolskih poslopij v 17 šolah preložili začetek pouka za najmanj dva tedna. Vsi učenci, ki so se danes vrnili v šole, morajo spoštovati priporočeno medsebojno razdaljo, za dijake je obvezna tudi zaščitna maska.

Evakuacijska vaja

Šolski zvonec v hrvaških šolah je današnji začetek pouka zaznamoval tudi začetek evakuacijske vaje v primeru potresa. Učitelji in otroci so vadili, kako brez panike po evakuacijski poti zapustiti poslopje in se zbrati na določeni točki na prostem.

Na Hrvaškem so šole obvezane, da enkrat v dveh letih izvedejo tovrstno vajo. Današnja vaja je predvsem posledica nedavnega uničujočega potresa, ki je stresel sisaško-moslavško županijo.

Na območju Zagreba so tudi danes okoli 4. ure zabeležili manjši potresni sunek z magnitudo 2,2. Žarišče je bilo deset kilometrov severno od Zagreba, blizu območja, ki ga je marca lani stresel močan potres z magnitudo 5,5.

Slovenija Še naprej dobri rezultati, zdržimo še malo!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.