Hrvaški vremenoslovci objavili dolgoročno napoved

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvaški hidrometeorološki zavod je objavil dolgoročno vremensko prognozo, ki kaže, da bo poletje v vseh treh poletnih mesecih, junija, julija in avgusta, toplejše od povprečja.
Oglej si celoten članek

Vremenska prognoza hrvaškega DHMZ je bila narejena na analizi razpoložljivih podatkov več evropskih in svetovnih centrov za dolgoročne vremenske napovedi. 

Na njihovi podlagi napovedujejo, da bodo temperature višje od povprečja predvsem v drugi polovici junija ter v avgustu. 

Hrvaški meteorologi ob tem opozarjajo, da, kljub temu, da se pričakuje nadpovprečno vroče poletje, to ne pomeni, da ne bo krajših hladnih obdobij, ko bodo temperature nižje kot običajno. 

Pričakujejo povprečne količine padavin, ki bodo, kot je za ta letni čas običajno, s plohami in nevihtami krajevno razporejene.

Najmanj padavin pričakujejo v Dalmaciji.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:38 4. Junij 2016.

    Glede hrvaške pa tako:Sem vedno šel rad tam in bom še naprej tja rad šel na dopust,a vi ostali (kar …

  • 12:27 4. Junij 2016.

    "žurnal 24"Do kdaj nas boste posiljevali s temi reklamami prekleti cepci!

  • 20:26 1. Junij 2016.

    Verjemi Hrvatom, ha ha...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.