Hrvaškima pilotoma do deset let

Foto: Žurnal24 Hrvaški piloti reaktivcev so ponos tamkajšnje vojske. Fotografija hrvaškega pilo
Hrvaškima vojaškima pilotoma, katerih miga 21 sta lani strmoglavila in huje ranila civilistko, grozi do deset let zapora.
Oglej si celoten članek

Pilota naj bi namreč prekršila vse možne predpise in naj sploh ne bi komunicirala med seboj ter se obveščala o spremembah v smeri letenja.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista jima zaradi kršenja množice predpisov grozi celo do deset let zapora. S svojim vedenjem sta namreč resno ogrožala življenja in premoženje, trdi civilno tožilstvo.

Raketa huje ranila žensko
Kot je nedavno pokazala preiskava, lovski letali septembra lani pri Slunju nista trčili zaradi tehnične napake, ampak zaradi napake pilotov. Letali sta namreč leteli preblizu in trčili.

Sicer izkušena pilota sta se izstrelila in bila pri strmoglavljenju le lažje ranjena, huje pa so padajoči kosi z letal ranili 69-letno žensko. Pri trčenju sta z letal odpadli kabini letala, sedem raket in bomba. Žensko je ranila raketa.

Foto: Igor Kralj / 24sata MiG 21 hrvaške vojske.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.