Svet
9 ogledov

Hrvaškima pilotoma do deset let

Hrvaški piloti reaktivcev so ponos tamkajšnje vojske. Fotografija hrvaškega pilo Žurnal24 main
Hrvaškima vojaškima pilotoma, katerih miga 21 sta lani strmoglavila in huje ranila civilistko, grozi do deset let zapora.

Pilota naj bi namreč prekršila vse možne predpise in naj sploh ne bi komunicirala med seboj ter se obveščala o spremembah v smeri letenja.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista jima zaradi kršenja množice predpisov grozi celo do deset let zapora. S svojim vedenjem sta namreč resno ogrožala življenja in premoženje, trdi civilno tožilstvo.

Raketa huje ranila žensko
Kot je nedavno pokazala preiskava, lovski letali septembra lani pri Slunju nista trčili zaradi tehnične napake, ampak zaradi napake pilotov. Letali sta namreč leteli preblizu in trčili.

Sicer izkušena pilota sta se izstrelila in bila pri strmoglavljenju le lažje ranjena, huje pa so padajoči kosi z letal ranili 69-letno žensko. Pri trčenju sta z letal odpadli kabini letala, sedem raket in bomba. Žensko je ranila raketa.

MiG 21 hrvaške vojske. | Avtor: Igor Kralj / 24sata Igor Kralj / 24sata
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.