Hrvaško pozdravili s fašističnim grbom

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Evropski parlament je danes želel prisrčno pozdraviti skorajšnjo novo članico EU Hrvaško, a so pri tem evropski birokrati storili hudo napako.
Oglej si celoten članek

Namesto uradnega hrvaškega grba so namreč ob napis "Dobrodošla, Hrvaška" na spletnem družbenem omrežju Facebook postavili "ustaški" grb. Svojo zmoto so medtem že spoznali in napako popravili.

Hrvaški mediji pišejo o "neodpustni napaki". Jutarnji list na spletni strani pojasnjuje, da se rdeče-bela šahovnica na grbu nekdanje fašistične Neodvisne države Hrvaške zgoraj levo začenja z belim poljem, medtem ko se na grbu današnje Hrvaške začenja z rdečim. Prav tako stari ustaški grb nima krone, ki krasi grb današnje Hrvaške.

"Škandalozna" dobrodošlica ni minila neopaženo, ob tem poudarja Jutarnji list. Nemudoma so protestirali hrvaški prijatelji Facebook strani Evropskega parlamenta, administratorji pa so takoj, ko so spoznali napako, sporni grb zamenjali s pravim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.