Svet
13 ogledov

Hrvaško pozdravili s fašističnim grbom

Hrvaška, evropska unija Facebook
Evropski parlament je danes želel prisrčno pozdraviti skorajšnjo novo članico EU Hrvaško, a so pri tem evropski birokrati storili hudo napako.

Namesto uradnega hrvaškega grba so namreč ob napis "Dobrodošla, Hrvaška" na spletnem družbenem omrežju Facebook postavili "ustaški" grb. Svojo zmoto so medtem že spoznali in napako popravili.

Hrvaški mediji pišejo o "neodpustni napaki". Jutarnji list na spletni strani pojasnjuje, da se rdeče-bela šahovnica na grbu nekdanje fašistične Neodvisne države Hrvaške zgoraj levo začenja z belim poljem, medtem ko se na grbu današnje Hrvaške začenja z rdečim. Prav tako stari ustaški grb nima krone, ki krasi grb današnje Hrvaške.

"Škandalozna" dobrodošlica ni minila neopaženo, ob tem poudarja Jutarnji list. Nemudoma so protestirali hrvaški prijatelji Facebook strani Evropskega parlamenta, administratorji pa so takoj, ko so spoznali napako, sporni grb zamenjali s pravim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.