Hrvat nad hrvaški konzulat

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Danes okoli poldneva je hrvaški konzulat v Düsseldorfu z molotovkama napadel 56-letni hrvaški državljan. "Vi, vojni zločinci!" je kričal. Generalnega konzula prepeljali v bolnišnico.
Oglej si celoten članek
Fotografije posledic napada si oglejte TUKAJ.

Hrvaški mediji poročajo, da je moški na prag konzulata v nemškem Düsseldorfu iz do zdaj neznanega razloga odvrgel molotovki.

V incidentu ni bilo težje ranjenih. Generalni konzul Vjekoslav Križanec je bil takoj po napadu zaradi vdihavanja strupenega dima prepeljan v bolnišnico, iz katere so ga pred kratkim že odpustili.

Nemški mediji poročajo, da je bila v gašenju požara, ki je izbruhnil po napadu, lažje ranjena le ena oseba. Hrvaško zunanje ministrstvo je v sporočilu za javnost zapisalo, da je prišlo do manjše škode na zunanjih zidovih poslopja.

Napadalca že prijeli
Po navedbah policije je napadalec 56-letni hrvaški državljan, ki ga je do prihoda policije na ulici zadržal kar eden od delavcev z bližnjega gradbišča. Ob napadu naj bi po navedbah nemškega časnika Rheinische Post zavpil: "Vi ste vojni zločinci," nato pa poskušal pobegniti s tramvajem.

Nemška policija je sicer sporočila, da je bil napadalec sam ter da njegov napad nima političnega ozadja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.