Svet
7 ogledov

Hrvat nad hrvaški konzulat

1/5
Žurnal24 main
Danes okoli poldneva je hrvaški konzulat v Düsseldorfu z molotovkama napadel 56-letni hrvaški državljan. "Vi, vojni zločinci!" je kričal. Generalnega konzula prepeljali v bolnišnico.
Fotografije posledic napada si oglejte TUKAJ.

Hrvaški mediji poročajo, da je moški na prag konzulata v nemškem Düsseldorfu iz do zdaj neznanega razloga odvrgel molotovki.

V incidentu ni bilo težje ranjenih. Generalni konzul Vjekoslav Križanec je bil takoj po napadu zaradi vdihavanja strupenega dima prepeljan v bolnišnico, iz katere so ga pred kratkim že odpustili.

Nemški mediji poročajo, da je bila v gašenju požara, ki je izbruhnil po napadu, lažje ranjena le ena oseba. Hrvaško zunanje ministrstvo je v sporočilu za javnost zapisalo, da je prišlo do manjše škode na zunanjih zidovih poslopja.

Napadalca že prijeli
Po navedbah policije je napadalec 56-letni hrvaški državljan, ki ga je do prihoda policije na ulici zadržal kar eden od delavcev z bližnjega gradbišča. Ob napadu naj bi po navedbah nemškega časnika Rheinische Post zavpil: "Vi ste vojni zločinci," nato pa poskušal pobegniti s tramvajem.

Nemška policija je sicer sporočila, da je bil napadalec sam ter da njegov napad nima političnega ozadja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.