Hrvat umrl v rezervatu, ko je lovil leve

Foto: EPA
Foto: EPA
Kaj točno se je dogajalo v rezervatu, še ni znano.
Oglej si celoten članek

75-letni Hrvat, neuradno naj bi šlo za lovca s Paga, se je skupaj z dvema prijateljema udeležil lova na leve v rezervatu na severu Južnoafriške republike. Po odstrelu prvega leva so lovci začeli slediti drugega in takrat je prišlo do nesreče. Eden od nabojev je zadel prej omenjenega moškega.

Na kraj je v nekaj minutah prišel helikopter z medicinskim osebjem. Ranjenega moškega so prepeljali v lokalno bolnišnico, a mu niso mogli več pomagati. Poškodbe so bile prehude.

Kot poroča 24sata, naj bi šlo za 75-letnega Pera Jelinića z otoka Pag, ki je že vse življenje lovec. Lastnik rezervata pravi, da ni ničesar videl, ne slišal, saj da je v času nesreče skrbel za enega od levov. "S helikopterjem smo ga prepeljali v bolnišnico, a mu zdravniki niso mogli rešiti življenja. Za zdaj še ni znano, kdo je izstrelil naboj, ki je zadel Jelinića," je povedala tiskovna predstavnica policije Charlize van der Linden. Policija dogodek preiskuje. Sumijo namreč, da je bil moški umorjen in da ne gre za nesrečo. Menda naj bi družba imela pri sebi orožje in strelivo, za katero niso imeli dovoljenja.

Čeprav je lov na leve v takšnih rezervatih dovoljen, pa številni obsojajo tako imenovani "industrijski" lov. V rezervatu namreč leve gojijo in vzgajajo zgolj za to, da jih lovci v zameno za denar nato odstrelijo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:54 31. Januar 2018.

    Možakar je imel srečo, da ga ni požrl lev!

  • 18:08 29. Januar 2018.

    Gnoj en.Torej obstaja karma.

  • 11:47 29. Januar 2018.

    Še levi vedo,kdo je pizda!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.