Svet
5140 ogledov

Hrvat umrl v rezervatu, ko je lovil leve

Lev EPA
Kaj točno se je dogajalo v rezervatu, še ni znano.

75-letni Hrvat, neuradno naj bi šlo za lovca s Paga, se je skupaj z dvema prijateljema udeležil lova na leve v rezervatu na severu Južnoafriške republike. Po odstrelu prvega leva so lovci začeli slediti drugega in takrat je prišlo do nesreče. Eden od nabojev je zadel prej omenjenega moškega.

Na kraj je v nekaj minutah prišel helikopter z medicinskim osebjem. Ranjenega moškega so prepeljali v lokalno bolnišnico, a mu niso mogli več pomagati. Poškodbe so bile prehude.

Kot poroča 24sata, naj bi šlo za 75-letnega Pera Jelinića z otoka Pag, ki je že vse življenje lovec. Lastnik rezervata pravi, da ni ničesar videl, ne slišal, saj da je v času nesreče skrbel za enega od levov. "S helikopterjem smo ga prepeljali v bolnišnico, a mu zdravniki niso mogli rešiti življenja. Za zdaj še ni znano, kdo je izstrelil naboj, ki je zadel Jelinića," je povedala tiskovna predstavnica policije Charlize van der Linden. Policija dogodek preiskuje. Sumijo namreč, da je bil moški umorjen in da ne gre za nesrečo. Menda naj bi družba imela pri sebi orožje in strelivo, za katero niso imeli dovoljenja.

Čeprav je lov na leve v takšnih rezervatih dovoljen, pa številni obsojajo tako imenovani "industrijski" lov. V rezervatu namreč leve gojijo in vzgajajo zgolj za to, da jih lovci v zameno za denar nato odstrelijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
Sorodne novice