Hrvati objavili navodila za kopanje v morju in bazenih

Foto: Profimedia
Hrvaški zavod za javno zdravje je izdal navodila za kopanje v morju in na bazenih.
Oglej si celoten članek

Gre za dva ločena dokumenta, ki ju je pripravil hrvaški zavod za javno zdravje. Kar se tiče kopanja v morju veljajo splošna priporočila, ki morajo biti objavljena na vidnem mestu plaže.

"Na vidnem mestu pri vhodu kot na samem prostoru, kjer se zadržujejo obiskovalci je nujno postaviti informacije glede higienskih postopkov in smernic o pravilnem obnašanju in merah zaščite, ki se jih je potrebno držati in ki veljajo na tem prostoru," piše v prvem dokumentu.

Za prostore morskih in sladkovodnih kopališč je največje število oseb, ki jim je dovoljeno kopanje v istem času, 15 na sto kvadratnih metrov. V vodi je potrebno držati razmak kot na kopnem oziroma na plaži, to je meter in pol.

Koncesionarji morajo poskrbeti za ločene ležalnike, da je zagotovljena fizična distanca in jih nekajkrat dnevno dezinficirati, obvezno pa še enkrat potem, ko jih en gost zapusti in začne uporabljati drugi gost.

Večkrat dnevno, vsaj na vsaki dve uri, je potrebno dezinficirati toaletne prostore.

Kar se tiče bazenov, so smernice podobne, tudi v tem primeru ne bi smelo biti v istem bazenu več kot 15 oseb na sto kvadratnih metrov.

Ob vhodih na bazene je potrebno poskrbeti za dezinfekcijska sredstva, pred vhodom v bazen pa se morajo obiskovalci nujno stuširati.

dezurni@zurnal.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:03 15. Maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • 17:42 14. Maj 2020.

    Res ste butlji,če mislite,da se bo to izvajalo.........ne na balkanu...........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.