Svet
5130 ogledov

Hrvati objavili navodila za kopanje v morju in bazenih

Hrvaška plaža
Hrvaški zavod za javno zdravje je izdal navodila za kopanje v morju in na bazenih.

Gre za dva ločena dokumenta, ki ju je pripravil hrvaški zavod za javno zdravje. Kar se tiče kopanja v morju veljajo splošna priporočila, ki morajo biti objavljena na vidnem mestu plaže.

"Na vidnem mestu pri vhodu kot na samem prostoru, kjer se zadržujejo obiskovalci je nujno postaviti informacije glede higienskih postopkov in smernic o pravilnem obnašanju in merah zaščite, ki se jih je potrebno držati in ki veljajo na tem prostoru," piše v prvem dokumentu.

Za prostore morskih in sladkovodnih kopališč je največje število oseb, ki jim je dovoljeno kopanje v istem času, 15 na sto kvadratnih metrov. V vodi je potrebno držati razmak kot na kopnem oziroma na plaži, to je meter in pol.

Koncesionarji morajo poskrbeti za ločene ležalnike, da je zagotovljena fizična distanca in jih nekajkrat dnevno dezinficirati, obvezno pa še enkrat potem, ko jih en gost zapusti in začne uporabljati drugi gost.

Večkrat dnevno, vsaj na vsaki dve uri, je potrebno dezinficirati toaletne prostore.

Kar se tiče bazenov, so smernice podobne, tudi v tem primeru ne bi smelo biti v istem bazenu več kot 15 oseb na sto kvadratnih metrov.

Ob vhodih na bazene je potrebno poskrbeti za dezinfekcijska sredstva, pred vhodom v bazen pa se morajo obiskovalci nujno stuširati.

dezurni@zurnal.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Blansilika
    Blansilika 01:03 15.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • fasader56 17:42 14.maj 2020.

    Res ste butlji,če mislite,da se bo to izvajalo.........ne na balkanu...........