Hrvati podvojili vstopnino v ta turistični biser

Foto: Shutterstock Kamenjak, Hrvaška
Od drugega maja bodo dnevne vstopnice za Kamenjak stale dvakrat toliko kot lani.
Oglej si celoten članek

Nova cena dnevne vstopnice je 80 kun (dobrih deset evrov), kar je dvakrat toliko kot lani. Razlog je prevelik naval vozil in turistov na vrhuncu sezone. 99 odstotkov dnevnih kart kupijo tujci, med njimi ogromno Slovencev.

Za prebivalce Medulina cena letne vstopnice ostaja sto kun (trinajst evrov), lani se je celo pocenila s 150 kun, za prebivalce Pule pa 300 kun (40 evrov), poroča Glas Istre.

Za pešce, kolesarje in tiste, ki pridejo s čolni, je vstop še naprej brezplačen, brezplačen vstop imajo tudi prebivalci Premanture ter lastniki nepremičnin na Dolnjem Kamenjaku.

Če višja cena ne bo pomagala, bodo prihodnje leto omejili tudi število vozil. Po študiji bi bilo dopustnih 1700 vozil dnevno, na vrhuncu sezone jih je zdaj med dva tisoč in 2500. Že letos bodo uvedli tudi električni vlakec, je za Glas Istre povedala Maja Šarič, ravnateljica javnega zavoda Kamenjak.

Velik problem je tudi divje parkiranje, še to sezono bodo uredili deset od načrtovanih štirinajstih parkirišč.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:03 8. April 2018.

    Če imajo tako radi hrvate, naj jim zaračunajo dvajsetkrat več. Mene njihove podlosti sploh ne ganejo več.

  • 18:08 7. April 2018.

    Spomnimo se, da so Hrvati v "savudrijski vali" kazali golo zadnjico (rit). Mi pa masovno rinemo k njim na dopust …

  • 15:18 7. April 2018.

    Mene ne bo prizadelo, ker tam ne letujem več kot 20 let :) Toplo pa priporočam, da nam dvignejo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.