Svet
17154 ogledov

Hrvati podvojili vstopnino v ta turistični biser

Kamenjak, Hrvaška Shutterstock
Od drugega maja bodo dnevne vstopnice za Kamenjak stale dvakrat toliko kot lani.

Nova cena dnevne vstopnice je 80 kun (dobrih deset evrov), kar je dvakrat toliko kot lani. Razlog je prevelik naval vozil in turistov na vrhuncu sezone. 99 odstotkov dnevnih kart kupijo tujci, med njimi ogromno Slovencev.

Za prebivalce Medulina cena letne vstopnice ostaja sto kun (trinajst evrov), lani se je celo pocenila s 150 kun, za prebivalce Pule pa 300 kun (40 evrov), poroča Glas Istre.

Za pešce, kolesarje in tiste, ki pridejo s čolni, je vstop še naprej brezplačen, brezplačen vstop imajo tudi prebivalci Premanture ter lastniki nepremičnin na Dolnjem Kamenjaku.

Če višja cena ne bo pomagala, bodo prihodnje leto omejili tudi število vozil. Po študiji bi bilo dopustnih 1700 vozil dnevno, na vrhuncu sezone jih je zdaj med dva tisoč in 2500. Že letos bodo uvedli tudi električni vlakec, je za Glas Istre povedala Maja Šarič, ravnateljica javnega zavoda Kamenjak.

Velik problem je tudi divje parkiranje, še to sezono bodo uredili deset od načrtovanih štirinajstih parkirišč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Mali Miha 20:03 08.april 2018.

    Če imajo tako radi hrvate, naj jim zaračunajo dvajsetkrat več. Mene njihove podlosti sploh ne ganejo več.

  • ernest 18:08 07.april 2018.

    Spomnimo se, da so Hrvati v "savudrijski vali" kazali golo zadnjico (rit). Mi pa masovno rinemo k njim na dopust in rešujemo njihov proračun, Vzrok je, da še zmeraj nekateri ljubijo jugo-nostalgijo, ali pa mislijo, da ni nikjer na svetu slane vode.

  • Rado Stajnko 15:18 07.april 2018.

    Mene ne bo prizadelo, ker tam ne letujem več kot 20 let :) Toplo pa priporočam, da nam dvignejo za 500%, da bodo tudi vsi ostali naši ostali doma. Nisem pa za recipročnost, ker to je na nivoju balkana.