Svet
9018 ogledov

Se spomnite tega divjega Hrvata? Zdaj je dobil kazen.

Koncesionar vleče jadrnico s sidrišča
1/2
slika zaslona
Najslavnejši hrvaški koncesionar, ki se je lani znesel nad Italijani, je bil kaznovan.

Koncesionar sidrišča v uvali Sotorišće na otoku Silba, ki je zaslovel zaradi posnetka, na katerem je s psovkami odvlekel italijansko jadrnico, je bil kaznovan na sodišču.

39-letnega Marka Matulina je sodnik razglasil za krivega, ker se je obnašal posebej drzen in nepristojno, ko je 11. julija lani napadel državljana Italije Enrica Cossutta, ki se je tam nameraval zasidrati.

Matulina je na zaslišanju dejal, da se počuti krivega v delu, ko je tujcu opsoval mater, ampak je dejal, da so za prekršek, ki mu ga očitajo, objektivno krivi Italijani, saj so ga popolnoma sprovocirali.

Koncesionar vleče jadrnico s sidrišča Jadranje Svet S psovkami Italijane odvlekel s sidrišča

Dejal je, da so ga nameravali izigrati in se izogniti plačilu, dodaja, da se je pripravljalo k viharju in da ni mogel dovoliti, da bi ostali privezani na drugo plovilo, ter da je moral preprečiti škodo, ki bi lahko nastala na drugih plovilih. Oni so bili nesramni, kar me je zelo razburilo, prišel sem do njih, da bi preprečil veliko škodo, oni pa mi tega niso dovolili, počutil sem se prevaranega, zato sem mu opsoval mater in mu rekel, da je tepec, je prpičal Matulina. Dodal je še, da Luška kapetanija v takih primerih nikoli ni ukrepala, čeprav jo je večkrat klical na pomoč.

Sodnik je kot olajševalno okoliščino upošteval priznanje krivde ter slabe materialne razmere ter mu izrekel najnižjo možno kazen 187,50 kune, kar je 25 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 08:46 07.april 2018.

    Zavednost, da smo Slovenci nam več pomeni kakor kos plaže nabasane z turisti kakor ribe v konzervi. Poleg tega nikoli nismo dol rinli in res nikoli ne bomo. Črprav nikoli ne reci nikoli, za to sem prepričan, da nikoli!!!!!

  • perhan63 21:18 06.april 2018.

    PS ..HRVAŠKI