Svet
18167 ogledov

S psovkami Italijane odvlekel s sidrišča

Koncesionar vleče jadrnico s sidrišča slika zaslona
Na kaj vse lahko na Hrvaškem naletijo pomorci, prikazuje posnetek, ki ga je na Facebooku objavil Italijan Enrico Cossutta.

Trdi, da mu je 40-letnik želel zaračunati sidranje, čeprav je bil na področju, v katerem ga ni treba plačati. Na začetku posnetna se sliši njegovo preklinjanje in grožnje, če bi se dotaknil njegovega čolna, soproga in otrok Italijana pa kričita, naj pokličejo poklicijo.

Italijan je za index.hr povedal, da so se usidrali približno 200 metrov južno od luke, saj je bila ta polna, Hrvat pa je prišel do njih in zahteval pol toliko, kot računa za sidranje v luki. Ker so bili prepričani, da tam ni treba plačati, je sledila drama, ki si jo lahko ogledate na posnetku na tej povezavi.

Cossutta trdi, da je z zadevo seznanil policijo v Silbi in da so se mu opravičili ter obljubili, da se bodo s Hrvatom pogovorili. Formalne prijave pa ni podal. Vodja kapetanije v Silbi je za index povedal, da ni več nič o tem incidentu, podobno je bilo na policiji.

Svojo plat zgodbe pa je povedal mož s posnetka, Marko Matulina, ki ima koncesijo za sidrišče Marmat na Silbi. Trdi, da je imel prav in da Italijani niso hoteli plačati sidranja na področju, za katero ima koncesijo.

Koncesionar vleče jadrnico s sidrišča | Avtor: slika zaslona slika zaslona

"Trikrat ali štirikrat smo se pogovarjali, preden je sledilo to, kar je na posnetku. Rekel sem jim, naj odidejo, če nočejo plačati. Niso hoteli sodelovati, pa sem jih poskušal odvleči s sidrišča," razlaga Matulina. "Svojo zgodbo so si povsem izmislili. Bili so 20 metrov ob boje. Niso hoteli sodelovati pa sem se se spopadel z njimi. Drugič se ne bom. potem me je bolela hrbtenica in opraskal sem se. Samo zato, ker nihče ne opravlja svojega dela. Prepuščen sem sam sebi, nimam pomoči niti od policije niti od kapetanije, Italijan je videl, da je tu brezvladje in poskušal izkoristiti situacijo," pravi Matulina.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Žurnalček 04:20 04.avgust 2017.

    200m od obale in 20m od boje ? Pa najboljš , da tale Hrvat zmeče in zasidra boje do polovice Jadrana !

  • Hi5 19:09 03.avgust 2017.

    Pa kaj se čudite? To je Hrvaška realnost. Takšna je večina, res pa je da vsi ne pokažejo takšnega ekstrema. Za Hrvate je turizem napor in nadloga. Radi bi denar, ne bi pa radi za to nič naredili. Tako da ...prikaži več je njihov turizem 1000 let stran od prijaznosti in servisa v Grčiji, Turčiji, Egiptu ali pa Španiji. Glede varnosti na Hrvaškem pa si preberite novice ko nek psiho general z mačeto podi kopalce iz plaže na Korčuli ali pa streljanje na znani ulici na Cresu in podobno. Kroejša.

  • ECKING 15:04 03.avgust 2017.

    ti ne nakladaj ,hrvat prizna samo kar mu pase kar mu pa ne disi pa niti pod raznio ne bo priznal pa ceprav vsi vedo da je kriv. Jst pac ne priznavam Hrvaske Republike!!!!!!