Hrvati spreminjajo državne praznike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hrvaška vlada je sprejela nov razpored državnih praznikov.
Oglej si celoten članek

Spreminjajo se tako prazniki, ki so dela prosti dnevi kot tisti, ki to niso. Hrvati tako po novem ne bodo več praznovali dneva državnosti 25. junija. Vlada Andreja Plenkovića je sprejela odločitev, da se dan državnosti premakne na 30. maj, na obletnico dne, ko je bil Franjo Tuđman izbran za predsednika države, Stipe Mesić pa za predsednika vlade. Hrvati so do leta 2001 slavili 30. maj kot dan državnosti. 

25. junija bodo praznovali neodvisnost, a to ne bo več dela prost dan. 8. oktober, ki je bil do sedaj dan neodvisnosti, bo po novem dan hrvaškega sabora in ne bo več dela prost dan. 

Vpeljuje pa se tudi nov praznik, ki ga bodo praznovali 18. novembra. Takrat se bodo poklonili spominu na žrtve državljanske vojne in spomnili žrtev v Vukovarju in Škabrnjah.

Ostali prazniki ostajajo na koledarju, kot so bili doslej. Na Hrvaškem imajo 14 praznikov, ki so dela prosti dnevi in pet praznikov, ki niso dela prosti dnevi.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.