Hrvatje ukrepajo, pri nas še nič

Foto: twitter Arena Zagreb, koronavirus
Hrvaška vlada je pripravljena na najhujše.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so po uradnih podatkih doslej zabeležili 113 oseb s koronavirusom, en človek je do zdaj umrl. Danes so se sicer seznamu okuženih pridružile le tri osebe.

Položaj pri naši sosedi je tako precej boljši kot v Sloveniji (še brez današnjega podatka 319 okuženih, ena smrtna žrtev), a vlada ničesar ne želi prepuščati naključjem. Tako so v zagrebški Areni že začeli postavljati postelje, ki naj bi služile ob širitvi koronavirusa, v največji športni dvorani v Zagrebu pa naj bi bili tako nastanjeni bolniki z lažjimi simptomi. 

Za Index.hr so vse skupaj potrdili tudi pri zagrebškem Uradu za nujne situacije ter dodali, da je postavljanje postelj in spreminjanje Arene v bolnico v pristojnosti države in ne mesta Zagreb. Na deluje tako civilna zaščita.

V hrvaškem glavnem mestu razmišljajo tudi o postavitvi šotorov pred Areno. Tudi ta opcija je možna so objavili pri N1 televiziji.

V Sloveniji, vsaj uradno, o podobnih rešitvah še niso razmišljali.

Foto: Profimedia arena zagreb

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.