Svet
5401 ogledov

Hrvatje ukrepajo, pri nas še nič

Arena Zagreb, koronavirus twitter
Hrvaška vlada je pripravljena na najhujše.

Na Hrvaškem so po uradnih podatkih doslej zabeležili 113 oseb s koronavirusom, en človek je do zdaj umrl. Danes so se sicer seznamu okuženih pridružile le tri osebe.

Položaj pri naši sosedi je tako precej boljši kot v Sloveniji (še brez današnjega podatka 319 okuženih, ena smrtna žrtev), a vlada ničesar ne želi prepuščati naključjem. Tako so v zagrebški Areni že začeli postavljati postelje, ki naj bi služile ob širitvi koronavirusa, v največji športni dvorani v Zagrebu pa naj bi bili tako nastanjeni bolniki z lažjimi simptomi. 

Za Index.hr so vse skupaj potrdili tudi pri zagrebškem Uradu za nujne situacije ter dodali, da je postavljanje postelj in spreminjanje Arene v bolnico v pristojnosti države in ne mesta Zagreb. Na deluje tako civilna zaščita.

V hrvaškem glavnem mestu razmišljajo tudi o postavitvi šotorov pred Areno. Tudi ta opcija je možna so objavili pri N1 televiziji.

V Sloveniji, vsaj uradno, o podobnih rešitvah še niso razmišljali.

arena zagreb | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.