Hud udarec za Balkanski kartel, aretirali tri Hrvate in zasegli tono kokaina

Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici Foto: Guardia Civil/MUP Zaseg droge na jadrnici
Hrvaška policija je skupaj s špansko policijo in francosko carino uspešno pripeljala do konca operacijo Falkuša.
Oglej si celoten članek

Prve informacije o hrvaških državljanih, ki so bili v Balkanskem kartelu zadolženi za tihotapljenje droge z jadrnicami, so dobili v začetku leta ter se takoj povezali s tujimi policijami, sodeloval je tudi Europol in ameriška agencija za boj proti drogam DEA, ki ima pisarno v Zagrebu, pa še britanska, nizozemska in bosanska policija.

Jadrnica, na kateri so našli drogo, je plula pod hrvaško zastavo. Hrvati so z jadrnico odpluli iz Šibenika v začetku leta, konec avgusta so s Kanarskih otokov odpluli proti obalam zahodne Afrike, kjer so jim na jahto naložili kokain.

Specialna enota španske Guardie Civil je zgodaj zjutraj 8. septembra v mednarodnih vodah in s predhodnim soglasjem pristojnih hrvaških organov prestregla jadrnico, na kateri so bili trije hrvaški državljani. Jadrnico so pregledali in nato odvlekli od Kanarskih otokov.

Tam so na jadrnici odkrili 980 paketov, v katerih je bilo 980 kilogramov izjemno čistega kokaina. Po oceni španske policije bi bil ta kokain na ulici vreden več kot 40 milijonov evrov. Namenjen je bil v Evropo, predvsem v Španijo in na Hrvaško.

Hrvaška policija je 11. septembra preiskala stanovanja in druge prostore aretiranih in zasegla več računalnikov, mobitelov in drugih predmetov. Preiskava še poteka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:46 13. September 2020.

    Ste pozabili in spregledalikako s eje leva klika obnašal, ko je bila zaprta psja ambulanta bariĆeviĆ.. v katero je bilo …

  • 20:03 12. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

  • 16:33 12. September 2020.

    Snow....snow...snegec.....podmladek SDS in njihovi mentorji.snif.snif...po obnašanju poslancev imajo veliko odjemalcev .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.