Svet
2820 ogledov

Hud udarec za Balkanski kartel, aretirali tri Hrvate in zasegli tono kokaina

Zaseg droge na jadrnici
1/8
Guardia Civil/MUP
Hrvaška policija je skupaj s špansko policijo in francosko carino uspešno pripeljala do konca operacijo Falkuša.

Prve informacije o hrvaških državljanih, ki so bili v Balkanskem kartelu zadolženi za tihotapljenje droge z jadrnicami, so dobili v začetku leta ter se takoj povezali s tujimi policijami, sodeloval je tudi Europol in ameriška agencija za boj proti drogam DEA, ki ima pisarno v Zagrebu, pa še britanska, nizozemska in bosanska policija.

Jadrnica, na kateri so našli drogo, je plula pod hrvaško zastavo. Hrvati so z jadrnico odpluli iz Šibenika v začetku leta, konec avgusta so s Kanarskih otokov odpluli proti obalam zahodne Afrike, kjer so jim na jahto naložili kokain.

Specialna enota španske Guardie Civil je zgodaj zjutraj 8. septembra v mednarodnih vodah in s predhodnim soglasjem pristojnih hrvaških organov prestregla jadrnico, na kateri so bili trije hrvaški državljani. Jadrnico so pregledali in nato odvlekli od Kanarskih otokov.

Tam so na jadrnici odkrili 980 paketov, v katerih je bilo 980 kilogramov izjemno čistega kokaina. Po oceni španske policije bi bil ta kokain na ulici vreden več kot 40 milijonov evrov. Namenjen je bil v Evropo, predvsem v Španijo in na Hrvaško.

Hrvaška policija je 11. septembra preiskala stanovanja in druge prostore aretiranih in zasegla več računalnikov, mobitelov in drugih predmetov. Preiskava še poteka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kapibara1 18:46 13.september 2020.

    Ste pozabili in spregledalikako s eje leva klika obnašal, ko je bila zaprta psja ambulanta bariĆeviĆ.. v katero je bilo sčasoma vlomljeno, odnešeni kartoni registriranih pacientov-bolnikov, si bili tam nastanjeni samo akterji - to je tik parlamenta..on je bil pa ona..

  • jicexo3088 20:03 12.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • Avatar Leon
    Leon 16:33 12.september 2020.

    Snow....snow...snegec.....podmladek SDS in njihovi mentorji.snif.snif...po obnašanju poslancev imajo veliko odjemalcev .