Svet
5572 ogledov

Hrvati so se odločili, da ne postrežejo gostov

Gostinski lokal v času koronavirusa Profimedia
Protest med lastniki lokalov.

Del turističnih delavcev v hrvaški Istri in na območju Kvarnerja danas kako uro ni streglo svojih gostov, da bi na ta način vlado opozorili na težave v podjetništvu. 

Okrog 600 lokalov protestno ni streglo eno uro. V tem času so na Rijeki in Pulju pripravili tiskovne konference, na katerih so opozorili na svoje težave. 

Izpostavili so, da okrog 40 odstotkov podjetnikov s svojimi podjetji ne bo preživelo zime, 80 odstotkov se boji, da bodo primorani odpuščati delavce. Menijo, da je ogroženih okrog tretjine delovnih mest, to je okrog 20 tisoč ljudi. Opozorili so, da se na njihovo delovanje močno vežejo tudi usode ostalih dobaviteljev, vinarjev, pivovarjev, proizvajalcev sokov in podobno. 

Zahvalili so se številnim lokalnim samoupravam, ki so, kot so dejali, s konkretnimi ukrepi pokazali več razumevanja za njihove težave kot država. Med drugim jim marsikje ni bilo treba plačati najemnin ali lokalnih davkov, brezplačno so lahko postavili več miz na svojih terasah in podobno, so še zapisali.

Hrvaški mediji so sicer poročali, da gostinci v času protesta niso fizično zaprli svojih lokalov, niti niso preganjali gostov, ki so se nahajali pri njih. Med protestno uro zgolj niso opravljali svojih storitev, tako da ni bilo možno naročiti pijače ali hrane oz. plačati računa, je poročal hrvaški radio.

Hrvaška obala Hrvaška Svet Plenković priznal, da so načrtno tvegali Hrvaška obala Svet Tako dobra je bila hrvaška turistična sezona

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
 • Avatar Snelmenella
  Snelmenella 00:44 11.september 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

 • Laznivi 22:50 10.september 2020.

  Lani ,predlani ,predpred lani niso stokali ko so izdali racun le za vsako 10 pijaco.... Sedaj pa je drzava kriva ker je korona.... Saj je isti k pri nas ,vecina ljudi na fake cakanju ,medtem vsi delajo ali na belo ...prikaži več ali na crno in vsi cakajo neko cokolado z lesniki od drzave.... Sam balkanizem in hvatanje krivin kjer se le da....gnus od ljudi.

 • payapov896 21:56 10.september 2020.

  Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com