Tokrat klestilo predvsem na Hrvaškem. To so posledice.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Veliko neurje s točo v hrvaškem Zagorju.
Oglej si celoten članek

Kljub včerajšnjim popoldanskim ploham in nevihtam večje škode v Sloveniji ni bilo. Nekoliko močnejša nevihta je nastala nad Mariborom in območju Ptuja proti Halozam. Večjih posebnosti razen naliva z nekaj zrni manjše toče ni bilo, kar pa ni veljalo za hrvaško Zagorje, kjer sta močan veter in toča najbolj prizadela občino Bedekovčina. Župan občine Darko Ban je za Hino povedal, da je bilo najhuje v naselju Poznanovec, kjer so bila cestišča pobeljena z ledom, zatem pa so hudourniki preplavili vas.

xxx

To je že tretji v nizu neurij, ki je v zadnjih 20 dneh prizadel Krapinsko-zagorsko županijo. V občini Hum na Sotli so razglasili stanje naravne nesreče, ki jo je povzročila močna toča dne 25. maja, 2. junija pa je toča povzročila veliko škodo na kmetijskih zemljiščih v mestih Klanjec in Oroslavje ter občinah Kumrovec, Zagorska Sela in Veliko Trgovišće.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.