Svet
4874 ogledov

Tokrat klestilo predvsem na Hrvaškem. To so posledice.

toča Profimedia
Veliko neurje s točo v hrvaškem Zagorju.

Kljub včerajšnjim popoldanskim ploham in nevihtam večje škode v Sloveniji ni bilo. Nekoliko močnejša nevihta je nastala nad Mariborom in območju Ptuja proti Halozam. Večjih posebnosti razen naliva z nekaj zrni manjše toče ni bilo, kar pa ni veljalo za hrvaško Zagorje, kjer sta močan veter in toča najbolj prizadela občino Bedekovčina. Župan občine Darko Ban je za Hino povedal, da je bilo najhuje v naselju Poznanovec, kjer so bila cestišča pobeljena z ledom, zatem pa so hudourniki preplavili vas.

To je že tretji v nizu neurij, ki je v zadnjih 20 dneh prizadel Krapinsko-zagorsko županijo. V občini Hum na Sotli so razglasili stanje naravne nesreče, ki jo je povzročila močna toča dne 25. maja, 2. junija pa je toča povzročila veliko škodo na kmetijskih zemljiščih v mestih Klanjec in Oroslavje ter občinah Kumrovec, Zagorska Sela in Veliko Trgovišće.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.