"Hujše je kot v grozljivki"

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Močne poplave so prizadele Brazilijo. Pogrešajo okoli tisoč ljudi, več kot 42 je mrtvih.
Oglej si celoten članek

Severovzhod Brazilije so po večdnevnem deževju prizadele obsežne poplave, v katerih je umrlo 42 ljudi, 115 tisoč pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Oblasti so še sporočile, da je izginilo okoli tisoč ljudi.

Najbolj je prizadeta zvezna država Alagoas, kjer so reke poplavile več mest, hudourniki so odnesli okoli 40 tisoč hiš, številne mostove in ceste ter tudi železniško progo. Ob reki Mundau naj bi bilo več krajev popolnoma uničenih, številni pa so zaradi narasle vode odrezani od sveta. Prizadeta je tudi zvezna država Pernambuc, kjer so v 53 občinah razglasili izredne razmere.

Guverner Pernambuca Eduardo Campos je razmere opisal kot "srce parajoče". "Kar sem videl, se lahko primerja samo z grozljivko," je dejal Campos, ki je prebivalce te zvezne države pozval, "naj se umirijo, saj jim bodo oblasti pomagale po najboljših močeh".  

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je včeraj sklical izredno sejo vlade, ki naj bi odobrila zvezna sredstva za pomoč prizadetim.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.