Svet
3 ogledov

"Hujše je kot v grozljivki"

1/15
Žurnal24 main
Močne poplave so prizadele Brazilijo. Pogrešajo okoli tisoč ljudi, več kot 42 je mrtvih.

Severovzhod Brazilije so po večdnevnem deževju prizadele obsežne poplave, v katerih je umrlo 42 ljudi, 115 tisoč pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Oblasti so še sporočile, da je izginilo okoli tisoč ljudi.

Najbolj je prizadeta zvezna država Alagoas, kjer so reke poplavile več mest, hudourniki so odnesli okoli 40 tisoč hiš, številne mostove in ceste ter tudi železniško progo. Ob reki Mundau naj bi bilo več krajev popolnoma uničenih, številni pa so zaradi narasle vode odrezani od sveta. Prizadeta je tudi zvezna država Pernambuc, kjer so v 53 občinah razglasili izredne razmere.

Guverner Pernambuca Eduardo Campos je razmere opisal kot "srce parajoče". "Kar sem videl, se lahko primerja samo z grozljivko," je dejal Campos, ki je prebivalce te zvezne države pozval, "naj se umirijo, saj jim bodo oblasti pomagale po najboljših močeh".  

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je včeraj sklical izredno sejo vlade, ki naj bi odobrila zvezna sredstva za pomoč prizadetim.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.