Humanitarci pod budnim očesom Izraela

Foto: Žurnal24 Palestinci so zaradi napovedanega prihoda ladje tudi protestirali. (Foto: Reuter
Izraelci budno spremljajo libijsko ladjo s humanitarno pomočjo, namenjeno v Gazo. Ladja preusmerjena v Egipt, ima težave z motorjem.
Oglej si celoten članek

Libijska ladja s humanitarno pomočjo, ki je od sobote na poti v Gazo, ima težave z motorjem. Pot sicer že nadaljuje proti Egiptu, Izrael pa ne dovoli, da bi se zasidrala pred obalo Gaze.

Direktor libijske Fundacije za mednarodno človekoljubno pomoč Jusef Savan potrdil, da ima ladja težave z motorjem, a je vzrok, zakaj ladja ne napreduje, pripisal izraelski mornarici.

Izraelska vojska pa trdi, da ladje ni obkolila, ji pa sledi. Izraelska mornarica  naj bi bila "relativno blizu" ladje, ki pluje pod moldavsko zastavo, in na takšni razdalji, da jo posadka lahko vidi.

Kubanski kapitan naj bi po njenih besedah tudi obljubil, da ladja ne bo nadaljevala poti proti Gazi, ampak bo spremenila smer proti egiptovskemu Al Arišu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.