Svet
17 ogledov

Humanitarci pod budnim očesom Izraela

Palestinci so zaradi napovedanega prihoda ladje tudi protestirali. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Izraelci budno spremljajo libijsko ladjo s humanitarno pomočjo, namenjeno v Gazo. Ladja preusmerjena v Egipt, ima težave z motorjem.

Libijska ladja s humanitarno pomočjo, ki je od sobote na poti v Gazo, ima težave z motorjem. Pot sicer že nadaljuje proti Egiptu, Izrael pa ne dovoli, da bi se zasidrala pred obalo Gaze.

Direktor libijske Fundacije za mednarodno človekoljubno pomoč Jusef Savan potrdil, da ima ladja težave z motorjem, a je vzrok, zakaj ladja ne napreduje, pripisal izraelski mornarici.

Izraelska vojska pa trdi, da ladje ni obkolila, ji pa sledi. Izraelska mornarica  naj bi bila "relativno blizu" ladje, ki pluje pod moldavsko zastavo, in na takšni razdalji, da jo posadka lahko vidi.

Kubanski kapitan naj bi po njenih besedah tudi obljubil, da ladja ne bo nadaljevala poti proti Gazi, ampak bo spremenila smer proti egiptovskemu Al Arišu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.