Ikea poostrila varnost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Iz podjetja Ikea so sporočili, da so po vseh trgovinah po Evropi poostrili varnost. V njihovih trgovinah je namreč v zadnjih tednih prišlo do več manjših eksplozij.
Oglej si celoten članek

Tiskovna predstavnica Ikee Ylva Magnusson je pojasnila, da je eden od ukrepov večje število varnostnikov v trgovinah. Podrobnosti glede drugih ukrepov ni razkrila.

Za poostritev nadzora so se odločili po tem, ko so v njihovih trgovinah odjeknile manjše eksplozije. Najprej so 30. maja v trgovinah v belgijskem Gentu, francoskem Lillu ter nizozemskem Eindhovnu eksplodirala manjša pirotehnična sredstva, skrita v budilke, ki niso povzročile škode. Nato je 10. junija odjeknila eksplozija v trgovini v nemškem Dresdnu in lažje poškodovala dva človeka.

Magnussova je poudarila, da Ikea ni prejela nobenih groženj ali namigov za povečano nevarnost. Poostrena varnost je zgolj varnostni ukrep, namenjen temu, da bi se ljudje počutili bolj varne. Družba pozorno spremlja policijsko preiskavo eksplozij, za katere odgovornosti še ni prevzel nihče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.