Svet
13 ogledov

Ikea poostrila varnost

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Iz podjetja Ikea so sporočili, da so po vseh trgovinah po Evropi poostrili varnost. V njihovih trgovinah je namreč v zadnjih tednih prišlo do več manjših eksplozij.

Tiskovna predstavnica Ikee Ylva Magnusson je pojasnila, da je eden od ukrepov večje število varnostnikov v trgovinah. Podrobnosti glede drugih ukrepov ni razkrila.

Za poostritev nadzora so se odločili po tem, ko so v njihovih trgovinah odjeknile manjše eksplozije. Najprej so 30. maja v trgovinah v belgijskem Gentu, francoskem Lillu ter nizozemskem Eindhovnu eksplodirala manjša pirotehnična sredstva, skrita v budilke, ki niso povzročile škode. Nato je 10. junija odjeknila eksplozija v trgovini v nemškem Dresdnu in lažje poškodovala dva človeka.

Magnussova je poudarila, da Ikea ni prejela nobenih groženj ali namigov za povečano nevarnost. Poostrena varnost je zgolj varnostni ukrep, namenjen temu, da bi se ljudje počutili bolj varne. Družba pozorno spremlja policijsko preiskavo eksplozij, za katere odgovornosti še ni prevzel nihče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.