Svet
11 ogledov

Eksplozija v Ikei

(Foto: arhiv) Žurnal24 main
V Ikeini trgovini v Dresdnu eksplodirala bomba. Dva poškodovana.

V Ikeini trgovini v Dresdnu je v petek na oddelku za kuhinjsko opremo odjeknila eksplozija, zadnja v vrsti podobnih v trgovinah tega švedskega proizvajalca pohištva po Evropi. V eksploziji sta bila lažje ranjena človeka, stara 28 in 41 let. Poškodovane je bilo tudi nekaj razstavljene opreme. Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče.

Nova eksplozija po le 14 dneh
Podobne eksplozije so se pred manj kot 14 dnevi zgodile v trgovinah Ikee v belgijskem Gentu, francoskem mestu Lille ter nizozemskem Eindhovnu. Storilci so bombe sprožili na daljavo, vse so eksplodirale na enak način.

Tarča groženj s podtaknjenimi bombami je bila Ikea že večkrat, predvsem zaradi očitane zlorabe otroške delovne sile. Leta 2002 je nizozemska policija v treh trgovinah Ikea našla eksplozivna telesa. Ker so sumili, da bi veriga lahko bila tarča terorističnih napadov, so zaprli vseh 10 trgovin po državi in poostrili nadzor. Podoben napad se je zgodil tudi leta 2009, ko so zaradi grožnje z bombo evakuirali eno izmed njihovih poslovalnic na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.