Ikea staršema izplačala 46 milijonov

Foto: Profimedia
Odškodnina, kakršne ne pomnijo.
Oglej si celoten članek

Pohištveni velikan Ikea bo izplačal 46 milijonov dolarjev odškodnine staršema, katerih otrok je smrtno stradal zaradi nestabilnega Ikeinega predalnika, poroča BBC. Šlo naj bi za najvišjo tovrstno odškodnino v zgodovini ZDA.

Dveletni Jozef Dudek je umrl potem, ko je leta 2017 nanj padel predalnik, težak 32 kilogramov. "Čeprav nič ne bo spremenilo tragičnega dogodka, smo veseli, da je za nas ta primer rešen," je pri tem povedala Ikenina predstavnica. Dodala je, da se vsi v Ikei trudijo za varnost svojih proizvodov. Predalnik je bil sicer iz prodaje umaknjen leta 2016.

Starša nesrečnega dečka sta pri tem povedala, da niti za hip nista pomislila, da bi lahko prišlo do česa takšnega, do strašne tragedije, ki jima je vzela sina. Šele po nesreči sta ugotovila, da je predalnik nestabilen.

Milijon dolarjev bosta podarila skupinam, ki delujejo na projektih za večjo varnost otrok.

Deček Jozef sicer ni edini otrok, ki ga je ubil sporni predalnik. Na isti način so umrli še trije dečki. Staršem teh treh otrok je Ikena v skupni pravdi izplačala 50 milijonov dolarjev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:24 7. Januar 2020.

    Snežinko vse zgleda, da nimaš lastnih otrok, ker potem bi vedel oz. se zavedal občutka, ko izgubiš majhnega angelčka. Drugo …

  • 12:51 7. Januar 2020.

    Torej kot prvo že ob nakupu nista prebrala navodil za uporabo, v katerih jasno piše, da je predalnik potrebno FIKSIRATI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.