Svet
2658 ogledov

Ikea staršema izplačala 46 milijonov

Ikea
Odškodnina, kakršne ne pomnijo.

Pohištveni velikan Ikea bo izplačal 46 milijonov dolarjev odškodnine staršema, katerih otrok je smrtno stradal zaradi nestabilnega Ikeinega predalnika, poroča BBC. Šlo naj bi za najvišjo tovrstno odškodnino v zgodovini ZDA.

Dveletni Jozef Dudek je umrl potem, ko je leta 2017 nanj padel predalnik, težak 32 kilogramov. "Čeprav nič ne bo spremenilo tragičnega dogodka, smo veseli, da je za nas ta primer rešen," je pri tem povedala Ikenina predstavnica. Dodala je, da se vsi v Ikei trudijo za varnost svojih proizvodov. Predalnik je bil sicer iz prodaje umaknjen leta 2016.

Cas Lachaert, vodja trga Slovenija, Ikea Slovenija To bo šef Ikee v Sloveniji

Starša nesrečnega dečka sta pri tem povedala, da niti za hip nista pomislila, da bi lahko prišlo do česa takšnega, do strašne tragedije, ki jima je vzela sina. Šele po nesreči sta ugotovila, da je predalnik nestabilen.

Milijon dolarjev bosta podarila skupinam, ki delujejo na projektih za večjo varnost otrok.

Deček Jozef sicer ni edini otrok, ki ga je ubil sporni predalnik. Na isti način so umrli še trije dečki. Staršem teh treh otrok je Ikena v skupni pravdi izplačala 50 milijonov dolarjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar VseOK
    VseOK 16:24 07.januar 2020.

    Snežinko vse zgleda, da nimaš lastnih otrok, ker potem bi vedel oz. se zavedal občutka, ko izgubiš majhnega angelčka. Drugo pa, da piše da je potrebno oz. svetujejo, da se predalnik pritrdi na steno. Tretjič nikjer v navodilih pa ne ...prikaži več piše, da je smrtno nevarno če se predalnika ne pritrdi na steno, in četrtič nikjer ne piše, da če se odpre vse predalnike, da postane omara nestabilna oz. smrtno nevarna, ki lahko povzroči smrt otroka, če bi bil v bližini otrok.

  • Snežinko 12:51 07.januar 2020.

    Torej kot prvo že ob nakupu nista prebrala navodil za uporabo, v katerih jasno piše, da je predalnik potrebno FIKSIRATI v steno (to so pri ikei tudi povedali!). Drugo: dobila bosta 46 miljonov, v dobrodelne namene pa podarila EN CEL ...prikaži več MILJON? =bemti pre**eta škrta...!!!