Slovenija
1710 ogledov

Ambiciozni načrti Ikee: Gradila bo tudi hotel in park

Ikea
Ikea namerava na Dunaju zgraditi še eno poslovalnico.

Švedski pohištveni velikan Ikea namerava na Dunaju, kjer že ima poslovalnico, zgraditi še eno, ki bo bližje mestnemu središču. Lokaciji primerno ne bo šlo le za trgovski center, temveč Ikea v sklopu kompleksa načrtuje veliko prosto dostopno teraso, hotel s 345 posteljami in park s 160 drevesi. Z deli naj bi začeli spomladi prihodnje leto.

Nova poslovalnica bo stala ob zahodni železniški postaji približno tri kilometre jugozahodno od starega mestnega jedra Dunaja, medtem ko se obstoječa nahaja dobrih deset kilometrov severovzhodno od mestnega jedra.

Ikea Dolgo pričakovano Slovenija Ikea s to novostjo v Sloveniji že danes

Dve etaži sedemnadstopne zgradbe bo Ikea oddala zunanjemu partnerju. To bo družba Jo & Joe, ki ponuja t. i. odprte hiše - kombinacijo hotela in hostla, ki pa goste vabi tudi zgolj na večerjo ali druženje.

Ikea | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednjemu bo med drugim namenjena velika strešna terasa, sicer pa bodo gostje lahko prenočili na eni od 345 postelj. Del nastanitvenih kapacitet bodo predstavljale večposteljne sobe, del pa bo imel hotelski značaj.

Ikea Pohištvo Slovenija Ikea naj bi vrata v Ljubljani odprla že prihodnje leto

Gradnja naj bi se začela spomladi prihodnje leto, prve obiskovalce pa bo Ikein center po pričakovanjih sprejel poleti 2021.

Ikeo bo prihodnje leto dobila tudi Ljubljana. Temeljni kamen so položili sredi oktobra, gradnja pa naj bi trajala leto dni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 16:30 17.november 2019.

    no in nas za ikeo briga dunaj, raje napišite kako je pri nas, v slovenistanu, kjer mamo lova do krova