Slovenija
1762 ogledov

Ikea naj bi vrata v Ljubljani odprla že prihodnje leto

Ikea
Ikea bo v kratkem zaprosila za dovoljenja za začetek gradnje v Ljubljani.

V Ikei pozdravljajo odločitev mestnega sveta o spremembi občinskega prostorskega načrta, ki Ikei olajšuje prihod v Ljubljano. Po besedah regionalnega direktorja za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislava Lalića bodo v kratkem zaprosili za gradbena dovoljenja in začeli z gradnjo. Načrtujejo, da bo Ikea vrata odprla prihodnje leto.

Ljubljanski mestni svet je v ponedeljek sprejel sklep, s katerim so odstranili pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice, kjer je predvidena gradnja krožišča.

Javna cesta bo zgrajena v dveh fazah

Javna cesta bo po novem zgrajena v dveh fazah, v celoti pa bo dokončana, ko bo občina uspela pridobiti vsa potrebna zemljišča, so pojasnili v Ikei. Kot so dodali, je prometna študija družbe pokazala, da predlagana sprememba občinskega prostorskega načrta ne bo imela negativnih posledic za prometni tok na tem območju, saj se bo promet enakovredno porazdelil na preostale štiri dostopne točke do trgovine Ikea.

Ikea Spremembe Svet Ikea: Naročnina, ne le za telefon, ampak tudi za pohištvo!

Zemljišča za gradnjo omenjene južne dostopne ceste bi morala pridobiti občina, a se je pri zemljiščih ob križišču Kajuhove in Kavčičeve ulice zapletlo. Zemljišča so namreč v lasti družbe Protect GL, ki je v stečaju, občina pa se s stečajnim upraviteljem ni uspela dogovoriti o prodajni ceni. Poleti 2016 je občina sprožila postopek razlastitve, ki so ga nato lansko jesen na željo občine ustavili, da bi postopek tekel po novi zakonodaji.

"Graditi bomo začeli takoj, ko bo mogoče"

"Z odločitvijo glede pobude smo zelo zadovoljni. Ker želimo cenovno dostopne pohištvene izdelke in rešitve za opremo doma kar najhitreje omogočiti čim širšemu krogu ljudi v Sloveniji, nameravamo za gradbena dovoljenja zaprositi že v kratkem in z izgradnjo trgovine začeti takoj, ko bo to mogoče," je zapisal Lalić. Ikea načrtuje, da bo svoja vrata prvim kupcem lahko odprla leta 2020.

Investicija v Ljubljani je sicer vredna 80 milijonov evrov in naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30.000 kvadratnih metrov površin.

Ikea Priljubljena luč Svet Ikea sporoča: Če imate doma to našo svetilko, nam jo takoj vrnite, nevarna je

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice